طراحی برندبوک چگونه انجام می‌شود؟ آشنایی با طراحی دفترچه برند

Rate this post

طراحی برندبوک چگونه انجام می‌شود؟ آشنایی با طراحی دفترچه برند

طراحی برندبوک نیاز به دانش، تخصص و تجربه دارد. بسیاری از کسب‌وکارها، هرچقدر هم که در کار و تخصص خودشان، مهارت کافی داشته باشند، قادر به طراحی دفترچه برندشان نخواهند بود. زیرا اصول طراحی برند بوک را تنها متخصصان حوزه برندینگ می‌دانند. پیلبان به‌عنوان ارائه دهنده خدمات برندینگ، در این یادداشت به مرور مختصر نحوه طراحی Brand Book می‌پردازد. با ما همراه باشید.

طراحی دفترچه برند چه‌طور انجام می‌شود؟

در حین طراحی دفترچه برند یا همان طراحی Bran Book عناصر هویتی اصلی هر برند مورد بررسی قرار می‌گیرد. در اینجا به اصول طراحی برندبوک، طی 7 سرفصل پرداخته‌ایم:

1.چشم‌انداز برند یا Brand vision

در حین طراحی برندبوک باید ذکر کنید که رؤیا و هدف اصلی برند شما چیست؟ ویژگی متمایز برند شما از دیگر برندها چیست؟ در این بخش از برندبوک شما نیاز به ترسیم دقیق و مشخص جایگاهی دارید که انتظار می‌رود در آینده به آن دست پیدا کنید.انتخاب چشم‌انداز، یکی از اجزای برندبوک

تعیین چشم‌انداز برند در برندبوک

هرچه چشم‌اندازی که در دفترچه برند نوشته می‌شود، واضح‌تر و قابل‌اندازه‌گیری‌تر باشد، مسیر پیشرفت برند و رسیدن به آن آسان‌تر خواهد بود.

2. مأموریت برند یا Brand Mission

یکی از اصول طراحی برندبوک این است که درباره‌ی مأموریت برند توضیح بدهد. طراحی کتابچه برند بدون ماموریت برند ناقص و نامفهوم است. در این بخش از کتابچه برند شما باید ریز اقداماتی که برای رسیدن به هدف برند نیاز دارید را مشخص کنید. تمامی اقداماتی که انجامشان جایگاه شما را در میان رقبا و در بازار متمایز می‌کند، در این بخش از دفترچه برند نوشته می‌شوند.

چشم‌اندازسازی، مهمترین جزء طراحی برندبوک است.

3.ارزش‌های برند یا Brand Value

این جزء از کتابچه برند بر پایه‌ی دو فصل قبلی آن نوشته می‌شود. ارزش‌های برند را هدف و مأموریت برند مشخص می‌کند. بسیاری از برندها این بخش از Brand Book را با پاسخ به 2 سؤال تکمیل می‌کنند: ارزش درونی برند چیست؟ و ارزشی که یک برند برای مخاطبان آن به همراه می‌آورد چیست؟

ارزش درونی برند را اعضای اصلی یک کسب‌وکار در حین طراحی برندبوک مود بررسی قرار می‌دهند. ارزش درونی برند، چیزهایی است که مطابق اهداف در اولویت اصلی یک برند قرار می‌گیرند. دست یافتن به آن‌ها به رشد مجموعه کمک می‌کند و چرخ‌های پیشرفت برند را به حرکت وادار می‌کند. اما ارزش برند برای مخاطب کاملاً به جایگاه یک برند در بین رقبا و در ذهن مخاطبان بستگی دارد. پاسخ به دومین سؤال کمک می‌کند که هر برند جایگاه متمایز و ویژه‌ی خود را پیدا کند.

4.مخاطب برند یا Brand Persona

در طراحی برندبوک چهارمین فصل به مشخص کردن پرسونای برند اختصاص دارد. معمولاً این مرحله به کمک تحلیل رقبا و انجام پیمایش و بازار سنجی مشخص می‌شود. در این بخش از کتابچه برند شما باید مشخص کنید که چه کسانی مخاطب یا مشتری محصولات و خدمات شما هستند. این فصل از برندبوک باید شامل ریز مشخصات پرسونا باشد. این مشخصات عبارت‌اند از: بازه‌ی سنی، تحصیلات، طبقه‌ی اجتماعی و علایق مخاطبان.

5.شخصیت برند یا Brand Character

در طراحی دفترچه برند حتما باید به شخصیت برند پرداخته شود. این بخش معمولا با جان‌بخشی به برند انجام می‌شود! مثلا تصور کنید که برند شما یک انسان است. حالا باید یک‌سری از ویژگی‌های اولیه‌ی او را ترسیم کنید. زن یا مرد بودن، سن، تحصیلات و کلاس اجتماعی او را تعیین کنید. سپس وارد لایه‌های عمیق‌تری بشوید. مثل اینکه چه علایق و سلایقی دارد، کار او چیست، چه‌چیزهایی برای او اهمیت دارد؟ چگونه لباس می‌پوشد، چگونه سخن می‌گوید و … .

تعیین شخصیت برند در کتابچه برند

شخصیت برند، یکی از سرفصل‌های کتابچه برند

تعیین شخصیت برند در برندبوک، راهنمایی است برای کارمندان یک مجموع که بدانند آیا کارهای تبلیغاتی، کمپین‌ها و … مطابق با شخصیت برند پیش می‌رود یا خیر.

6.هویت بصری برند

هویت بصری یکی از اجزایی است که در طراحی برندبوک به آن پرداخته می‌شود. بسیاری هویت بصری را اصلی‌ترین بخش برندبوک می‌دانند. تمام چیزهایی که تاکنون از آن صحبت کردیم باید طبق چهارچوب‌های دیداری مجموعه در برندبوک نوشته شود. این بخش از Brand Book بیشتر مورد توجه طراحان مجموعه و افرادی است که خروجی دیداری برای کسب‌وکار تولید می‌کنند. در یادداشت هم «برندبوک چیست؟ 7 پرسش اساسی درباره‌ی کتابچه برند» گفته بودیم که مخاطب اصلی برندبوک معمولا اعضای یک مجموعه هستند.

اگرچه هنگامی که صفحات دفترچه‌ی برند را ورق می‌زنید به شکل غیرمستقیم با هویت بصری سازمان آشنا می‌شوید، اما با این حال یک Brand Book کامل بهتر است سرفصل مجزایی را به بیان چهارچوب‌های بصری برند اختصاص دهد. این سرفصل شامل فهرستی از موضوعات زیر است:

  • لوگو
  • پالت رنگی
  • پترن یا الگو
  • آیکن‌ها و نشانه‌ها
  • Type Face، فونت و سایز آن‌ها
  • اصول طراحی گرافیکی و دیجیتالی
  • کارت ویزیت و ست اداری
  • قالب ارائه‌ها و سخنرانی‌ها
  • لباس و پوشش سازمانی
  • چارچوب‌های دیداری در شبکه‌های اجتماعی
  • چهارچوب‌های عکاسی و فیلم‌برداری

نمایش هویت بصری برند در کتابچه برند

توضیح ویژگی‌های هویت بصری برند در دفترچه برند

این فصل از برندبوک درباره‌ی همه‌ی چیزهایی که از یک برند دیده می‌شود، صحبت می‌کند. در حقیقت در این بخش از کتابچه برند گفته می‌شود که چه‌طور تمام اهداف و ارزش‌های برند از قالب چیزهای غیرملموس به قالب‌های بصری و ملموس درمیایند.

7. هویت کلامی برند

آخرین سرفصل دفترچه برند به هویت کلامی اختصاص دارد. هویت کلامی یکی از عناصر اصلی «هویت برند» است. هرچیزی که تا اینجا در متن برندبوک نوشته شده، مطابق با اصول و قوانین هویت کلامی برند است. هویت کلامی برند مطابق با شخصیت برند تعیین می‌شود. بسته به سن، علاقه و میزان خشک یا رسمی بودن شخصیت برند، هویت کلامی آن متفاوت خواهد بود.

در دفترچه برند استانداردهای تولیدمحتوای شبکه‌های اجتماعی، وب‌سایت و سایر بخش‌ها نیز مشخص می‌شود. اجرای کمپین‌های تبلیغاتی، گفت‌وگو با مشتریان، پشتیانی و هربخشی که به تعامل کتبی و شفاهی نیاز داشته باشد، باید از اصول این فصل کتابچه برند تبعیت کند.

سرفصل هویت کلامی در برندبوک شامل اجزایی است که عبارت‌اند از:

  • نام برند و معنای آن
  • ویژگی‌های زبانی
  • معیار گفتار و نوشتار برند
  • لحن برند
  • چهارچوب‌های تولید محتوای متنی در شبکه‌های اجتماعی
  • چهارچوبهای گفتاری و ارتباط با مشتریان

جمع‌بندی

در این یادداشت اصول طراحی برندبوک را مورد بررسی قرار دادیم و اجزای آن را معرفی کردیم. طراحی دفترچه برند طی 7 فصل انجام می‌شود. در طراحی برندبوک چشم‌اندازسازی، ماموریت‌های برند، مخاطب برند، ارزش‌های برند، شخصیت برند، هویت بصری و هویت کلامی، مد نظر قرار می‌گیرند. آژانس خلاقیت پیلبان در حین انجام مراحل برندسازی کسب‌وکارهای مختلف، مسئولیت طراحی برندبوک آن‌ها را نیز به عهده می‌گیرد.

2 دیدگاه دربارهٔ «طراحی برندبوک چگونه انجام می‌شود؟ آشنایی با طراحی دفترچه برند»

  1. در ضمن: برند میتونهیک موسیقی به خصوص هم داشته باشه که در نقاط تماسش با مخاطبین این سبک از موسیقی شنیده بشه، تاثیرگذاری شنوایی چیزیه که مخصوصا تو برند هایی که شاپ دارن و مغازه های فیزیکی به شدت به کار میاد …

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *