گروهی از معماران جوان ایرانی دور هم جمع شده و دفتر معماری چکاد را تاسیس کردهاند. پروژهی چکاد، به طراحی سایت چکاد و طراحی چهارچوبهای طراحی UI و UX و طراحی نمونه پروپوزال این دفتر معماری اختصاص دارد. در پروژه طراحی سایت Chakaad دو اصل اساسی رعایت شده است که در ادامه به آن اشاره میکنیم. برای دانستن ویژگی طراحی وب سایت چکاد با ما همراه باشید!
2 اصل طراحی سایت چکاد
طراحی UI و UX سایت چکاد با نگاه به حوزهی فعالیت این گروه یعنی «معماری» انجام شده است. بنابراین تمام تلاش پیلبان این بود که بتواند با وجود محدودیتهای طراحی سایت در قالب وردپرس، خلاقیت و کارایی لازم را در طراحی وب سایت چکاد ایجاد کند. 2 اصل اساسی در طراحی وب سایت چکاد به کار رفته که در اینجا به آن اشاره میکنیم:
1.استفاده از اصول معماری ایرانی در طراحی سایت Chakaad
یکی از اصول به کار رفته در طراحی سایت چکاد، استفاده از اصول معماری ایرانی است. در طراحی وب سایت چکاد به طور مشخص از المانهای معماری ایرانی تبعیت میکند. استفاده از اصول معماری ایرانی میان روح کسبوکار و نقاط تماس برند (ارتباط با مشتریان) تناسب و یکپارچگی ایجاد میکند.
با نگاهی به وب سایت چکاد متوجه خواهید شد که در جایجای آن از Gridهای منظم و طرحهای مثلثی شکل استفاده شده است. نظم و تقارن یکی از اصول معماری ایرانی است که نمونههای آن را میتوان در معماری بناهای عمومی، باغهای ایرانی و … ملاحظه کرد. ما پروژه طراحی سایت چکاد را با نگاه به اصل نظم در معماری ایرانی طراحی و پیادهسازی کردیم.
ما با استفاده از مدولهای مثلثی شکل طراحی سایت Chakaad را پیش بردیم. فرم مثلثی، شکل مدرن و گسترشنیافتهی «لوزی» است. دلیل استفاده از شکل مثلثی این است که میتوانستیم با گسترش آن فرم «لوزی» که فرمی آشنا در معماری ایرانی است را در طراحی سایت چکاد پیاده کنیم. استفاده از شکلهای مثلثی در شکل ساده و فرمهای لوزی یادآوری کاشیکاریهای ایرانی به کار رفته در معماری بناهای ایرانی است. در طراحی منوهای سایت چکاد، بخش دربارهی ما، چینش تصاویر و … همگی از فرم مثلث استفاده شده است.
2.نگاه مینیمالیستی در طراحی وب سایت چکاد
یکی دیگر از اصول اولیه در طراحی وب سایت چکاد، رعایت اصل سادگی است. طراحی سایت چکاد مینیمال و بیپیرایه است. از هیچ فرمی به جز مثلث در آن استفاده نشده است. تنها بازی با شکل مثلث، گسترش آن و تغییرات فرمی است که منوهای متنوع سایت چکاد را میسازد.
استفاده از این فرم یک معنی تداعیگر هم دارد. چکاد در لغت به معنی قله است. فرم مثلثی به کار رفته در طراحی سایت چکاد، حافظ معنا و هویت این کسبوکار است که در جایجای پروژه تکرار شده است. حتی تقسیمبندیها و چینش تصاویر و منوها هم در راسهای مثلث قرار دارند تا تاکیدی بر چکاد بهعنوان یک قله باشند.
طراحی سایت چکاد؛ کاربرپسند
راحتی کاربران و تعامل آسان آنها با سایت یکی از الزامهای پروژه طراحی سایت چکاد بود. اگرچه استفاده از Gridهای مثلثی شکل و رعایت اصل سادگی به آسانی کار یا وب سایت چکاد کمک میکرد، اما کافی نبود. ما برای راحتی کاربر، کلیهی تصاویر و متنها را با تناسباتی گویا و فونتهایی خوانا به کار گرفتهایم. همچنین در طراحی سایت Chakaad از تم رنگی سبز، بهعنوان رنگ اصلی و تم خاکستری بهعنوان رنگ مکمل استفاده کردیم تا سر زدن به بخشهای مختلف سایت و تماشای نمونه پروژههای گروه معماری چکاد برای کاربران خستهکننده نباشد. استفاده از این ترکیب رنگی در طراحی وب سایت چکاد مانع از خستگی چشم میشود و صرف وقت برای غور کردن سایت چکاد را راحتتر میکند.
UX سایت چکاد طوری طراحی شده است که مخاطب بیشتر از آن که خود را در فضای وب سایت چکاد تصور کند، گمان میکند که در حال چرخ زدن در صفحات یک اپلیکیشن است. در UX سایت چکاد، ایجاد تجربهای خوش و سرگرمکننده مبنای طراحی قرار گرفته است. از این رو طراحی سایت چکاد با یک بلاگ معماری، یا سایت فروشگاهی تفاوت بسیاری دارد.
یکی از نکاتی که در طراحی سایت chakaad نظر مخاطب را به خود جلب میکند، وجود Navigation Bar در آن است. یک راهنما برای حرکت در جایجای وب سایت چکاد طراحی شده است. با طراحی این ویژگی کاربران دیگر نیازی به استفاده از دکمهی Back ندارند و حرکت بین صفحات مختلف برای کاربران را آسان و جذاب شده است.
در طراحی سایت چکاد از Motion استفادهی زیادی شده است که علاوهبر ایجاد جذابیت، نشاندهندهی این است که «طراحی» در مرکز توجه این گروه معماری قرار دارد. با قرار گرفتن موس بر روی آیکنهای منو، Motion اجرا شده و اشکال منو به شبکههای مثلثی تشکیل دهندهی آن تبدیل میشوند. که باز هم تاکیدی بر نام تداعیگر چکاد و دو اصل سادگی و نظم دارد.
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Cakaad-01-1-1024x512.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Cakaad-02-1-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Gif-1-1.gif)
در طراحی سایت چکاد دو اصل سادگی و نظم به کار رفته است. استفاده از فرم مثلثی در طراحی سایت Chakaad تداعیگر معنای نام چکاد یعنی قله است. و گسترش آن به شکل لوزی یادآور کاشیکاری در معماری ایرانی است. رعایت این اصول، در کنار بازیوارسازی UX، طراحی وب سایت چکاد را برای کاربران خوانا و قابل فهم و غور کردن در سایت چکاد را برای آنها سرگرمکننده کرده است.
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Cakaad-03-03-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Cakaad-04-04-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Cakaad-05-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Cakaad-06-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Gif-2-1.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Gif-3-1.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Gif-4-1.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Mockup-3-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Mockup-2.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Gif-4-1.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Mockup-3-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Mockup-2.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Phone-19-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Phone-20-1.jpg)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/02/Mockup-1.jpg)