پروژه برندینگ لیوانکس یک سفر بینقارهای است! ما برای ساخت برند Livonnex از تهران به کالیفرنیا سفر میکنیم. جایی که در فرهنگ معماریاش secondary unit وجود دارد. یک خانهی دوم، خانهای فرعی، اتاقکی کوچک که در کنار خانهی اصلی قرار میگیرد. این خانهی فرعی دلیل وجود این برند و بهانهای برای برندسازی لیوانکس است. چمدانهایتان را ببندید و خودتان را برای سفر به غربیترین قارهی دنیا آماده کنید!
جرقهی برندینگ لیوانکس!
ماجرای ساخت برند livonnex ازآنجایی شروع شد که چند جوان معمار ساکن کالیفرنیا تصمیم گرفتند با دانش و تجربهشان جواب یکی از نیازهای اصلی ساکنان شهرشان را بدهند. آن نیاز چه بود؟ اطلاع از قوانین شهری و تماشای نمونه کارهای شرکتهای معماری. اما نه هر شرکتی! تنها آنهایی که تجربهی ساخت accessory dwelling unit یا ADU را داشتند.
شاید بهتر باشد برای درک بهتر پروژه برندسازی لیوانکس اول سری به تعریف این ADU بزنیم: شهرداری آمریکا این اجازه را به مالکان واحدهای مسکونی داده که در صورت نیاز، فضای خانهشان را بزرگتر کنند. آنهم بدون نیاز به تخریب و ساختوسازهای بزرگ!
به کمک این قانون شهرسازی هر شهروند میتواند با صرف هزینهی کمی خانهای کوچک در دل خانهی خودش داشته باشد. نام آن واحد کوچکتر، secondary unit است. و معمولاً از آن برای داشتن یک گاراژ، استقلال فضای بچهها از والدین، مراقبت از سالمندان و درست کردن یک انبار یا گلخانه و یا اتاق کار اختصاصی استفاده میشود.
برندسازی لیوانکس؛ حلقهی گمشده!
خب حالا باید برویم سراغ ارتباط این فضا با برندینگ لیوانکس! پروژه برندینگ لیوانکس روی حلقهی گمشدهی این قانون شهرسازی دست گذاشته است! طبق این قانون مردم حقدارند خانههای خود را توسعه بدهند و معمارها و سازندگان هم اجازه دارند به مردم در توسعهی محل زندگیشان کمک کنند. اما این دو سر معامله باید یکجایی باهم روبهرو شوند.
کجا؟ جایی که هم ساکنان بتوانند عیار کار معمارها را بسنجند و هم معمارها بتوانند با طرح گزینههای متنوع نظر مشتریها جلب کنند. اینجا لیوانکس است! پلتفرمی که هم قوانین و مراحل ایجاد تغییرات خانهها را به مردم نشان میدهد و هم فضایی برای رقابت شرکتها و استودیوهای معماری است.
عشقی سرشار برای ساخت برند Livonnex !
اولین جزء از برندینگ لیوانکس نامگذاری آن بود. مبنای انتخاب نام شایسته برای این پروژه دامنهی خالی .com بود. دامنهی .com پلتفرم معماری لیوانکس را معتبر میکرد و آن را در هدف و رسالتی که داشت جدی و مصمم معرفی میکرد. پس در انتخاب نام یک محدودیت یا بهتر است بگوییم یک الزام فنی داشتیم.
حالا باید به سراغ بخش خلاقانهی ماجرا میرفتیم. جایی که ما کلمهها را در یک دیگ ذوب میریزیم، بخشهای مختلف آن را از هم جدا میکنیم و از ترکیب دوبارهی آنها عبارتهایی را میسازیم که به مذاق خواننده و شنونده خوش بیاید! نامگذاری پروژه لیوانکس با 6 پیشنهاد شروع شد.
پیشنهادهایی که هرکدام برآمده از فرهنگ شهرنشینی غرب بود و به حسهایی که از پشت چارچوب آن واحد ثانویه میآمد وصل میشد. از پشت دیوارهی آن واحد جدید میشد احساس کرد که عدهای در کنار هم هستند. آنجا جایی برای زندگی بیشتر و خلق تجربیات جدید است! جایی که زندگی در آن جاری است! فضایی که زندگی کردن را راحت میکند. جایی که میتواند افراد بیشتری را در خود جای دهد. و البته این واژه مانند تغییراتی که در ظاهر خانه به وجود میآورد، باید احساس توسعه، بیشتر شدن و ضمیمه شدن را هم دربر بگیرد.
از میان تمام نامهایی که با ترکیب این مفاهیم ساخته بودیم، Livonnex نزدیکترین واژه به ماهیت کار این برند بود. این واژه حاصل ادغام live و next بود. نام Livonex هم به زندگی کردن در واحدی در کنار خانهی اصلی اشاره میکرد یعنی Live on next unit و هم به زندگی آدمها در کنار یکدیگر اشاره داشت یعنی Live next to each other.لیوانکس نامی دوپهلو بود و ذهن را به بازی با کلمهها وادار میکرد. از طرف دیگر در نام برند لیوانکس میشد ردپای کلمهی Annex را هم دید. یعنی .Live+ Annex Annex در ادبیات معماری به آن واحد ثانویه اشاره میکرد. با این توصیف یک لایهی معنایی دیگر این به نام اضافه شد.
همچنین Livonnex تداعیگر واژههای زندگی بخشی مثل Live و Love بود و ذهن را به عشق و دوست داشتن و به سمت زندگی و فراتر از آن میبرد! به عبارت بهتر ex آن آخر کلم نشسته بود تا به یادمان بیاورد آنچه همه در لیوانکس به دنبال آن هستند یک extra است: فضایی بیشتر، جایی ورای خانه، فراتر از زندگی و عشقی سرشار!
هویت بصری پروژه برندینگ لیوانکس
دومین گام از ساخت برند Livonnex طراحی هویت بصری آن بود. هویت بصری میبایست آینهی تمامنمای کار این استارتآپ میبود. جوان و امروزی، مدرن و شیک. اشاره به ماهیت کار لیوانکس یعنی «گسترش» فضای زندگی هم که گریزناپذیر بود.
طراحی هویت بصری لیوانکس با طراحی لوگوی این برند آغاز شد. مثل همیشه پیشنهادهایمان را روی میز گذاشتیم. یکی از یکی بهتر! در پیشنهادهایمان سعی کردیم دو خط مورب شیروانی را بهعنوان نمادی از خانه حفظ کنیم، سادگی را بهعنوان یک اصل طراحی، معماری و زندگی مدرن در نظر بگیریم و به کاربردهای متفاوت ADU اشارهکنیم.
لوگوی انتخابی طرحی بود که در نگاه اول نام livonnex را پیش چشم میآورد. اما ما با یک بازی هوشمندانه با دو حرف آخر یعنی EX و حذف فاصلهی میان آنها نماد خانه را در دل نام برند ترسیم کردیم. انگار آن خانه را با EX به نام برند ضمیمه کرده بودیم! درست همانطور که لیوانکس میخواست واحدی را به خانهی اصلی مردم اضافه کند!
از طرفی دنبالهی حرف X طراحی این خانه را به یک بستهی هدیه هم شبیه کرده بود. انگار این خانهی ضمیمهشده، میخواست هدیهای باشد برای ساکنانش. یعنی همانجایی که زندگی و عشق را هدیه میکند! طراحی این لوگو نقطهی تلاقی معنیهای مختلف نام برند بود. ضمیمه شدن یک فضای اضافه و خانهای برای زندگی. حالا یک لوگوی کامل داشتیم که هم نام برند در آن نمایان بود و هم خانه را بهعنوان نمادی از فعالیت کسبوکار نشان میداد.
حالا نوبت به گسترش لوگو برای تکمیل هویت بصری برند لیوانکس رسیده بود. در این مرحله خانه، بهعنوان عنصر اصلی لوگو، در مرکز پردازش قرار گرفت. خطوطی که خانهی لیوانکس را ساخته بودند آنقدر حذف و اضافه و جابهجا شدند تا مجموعهای از آیکونهای برند لیوانکس را خلق کنند. این آیکونها زبان تصویری برندینگ لیوانکس بودند.
برندینگ لیوانکس به زبان 0 و 1 !
خط برندینگ لیوانکس تا دنیای صفر و یک کشیده میشد و هویت بصری این برند در دنیای دیجیتال را شکل میداد. فعالیت این کسبوکار در دو فضای وبسایت و اپلیکیشن نیاز به الگو را پررنگتر میکرد. بنابراین از کنار هم قرار گرفتن تصویر لوگو و تکرار آن در سطح پترن و الگوی لیوانکس هم طراحی شد. برای انتخاب رنگ پترن باید ابتدا پالتی از رنگهای اصلی برند را تعریف میکردیم. این رنگها عبارت بودند از زرد، سبز، نارنجی و بنفش که پترن با استفاده از سایهروشن رنگ بنفش طراحی شد.
خب حالا با داشتن یک نام برازنده و یک هویت بصری کامل، نوبت آن بود که از وارد پلتفرم اصلی بشویم. وبسایت این برند ویترینی از آیکونهای ساده و مینیمالی بود که از دل خانهی لیوانکس میآمد. مبنای برندسازی livonnex در دنیای دیجیتال، طراحی رابط کاربری و حل چالش فنی وبسایت، یعنی پیادهسازی آن روی وردپرس و سادهسازی فضا برای ادمین سایت بود. این چالشها را تعامل مستمر طراح سایت و طراح هویت بصری بهطور کامل حل کرد.
جمعبندی
میتوان گفت که در برندینگ لیوانکس، نام آن مانند یک عمارت، در مرکز نشسته است و سایر اجزا مانند خانههایی ثانویه، در کنارش قرار دارند. در برندسازی لیوانکس لوگو، پترن و آیکونها همگی secondary unit هایی هستند که در زمین اصلی پروژه قرار دارند و فراتر از زبان گفتاری، و بابیان ترسیمی این برند را معنا میکنند. وبسایت مخاطب برند را بهجایی فراتر از قوانین ساختوساز میبرد. جایی که بتواند با مقایسهی عملکرد استدیوها بهترین را انتخاب کند. تمام تلاش آژانس خلاقیت پیلبان در این پروژه، خلق، پیوند و ترسیم صحیح معنا از مسیری خلاقانه بود. مسیری که ردپای کسی تاکنون از آن نگذشته باشد! ما مسیرهای خلاقیت را به هر نقطهای از دنیا باز میکنیم!
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/1-2.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/2-2.png)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/3-2.gif)
میتوان گفت که در برندینگ لیوانکس، نام آن مانند یک عمارت، در مرکز نشسته است و سایر اجزا مانند خانههایی ثانویه، در کنارش قرار دارند. در برندسازی لیوانکس لوگو، پترن و آیکونها همگی secondary unit هایی هستند که در زمین اصلی پروژه قرار دارند و فراتر از زبان گفتاری، و بابیان ترسیمی این برند را معنا میکنند. وبسایت مخاطب برند را بهجایی فراتر از قوانین ساختوساز میبرد. جایی که بتواند با مقایسهی عملکرد استدیوها بهترین را انتخاب کند. تمام تلاش آژانس خلاقیت پیلبان در این پروژه، خلق، پیوند و ترسیم صحیح معنا از مسیری خلاقانه بود. مسیری که ردپای کسی تاکنون از آن نگذشته باشد! ما مسیرهای خلاقیت را به هر نقطهای از دنیا باز میکنیم!
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/4-1.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/5-2.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/6.gif)
![](https://pilban.com/wp-content/uploads/2023/01/7-1.gif)