سوشال مدیا مارکتینگ چیست؟

سوشال مدیا چیست

سوشال مدیا مارکتینگ یا Social Media Marketing که به اختصار SMM خوانده می شود. سوشال مدیا یکی از زیر شاخه های دیجیتال مارکتینگ است. در این روش از بستر اغلب رایگان فضای مجازی یا شبکه های اجتماعی برای تبلیغات یا برند سازی استفاده می شود. ما اینک در دنیایی زندگی می کنیم که هر فرد در گوشی تلفن همراه خود از چند پلتفرم شبکه های اجتماعی استفاده می کند.

دنیای ما توسط اینستاگرام، تلگرام، فیسبوک، لینکدین و … محاصره شده است و این فرصت بسیار مناسبی برای کسب و کاره‌ای نوپا است که بتوانند برند و محصولات خود را به تعداد بسیار زیادی کاربر فضای مجازی معرفی کنند. اما لازمه نتیجه بخش بودن بازاریابی شبکه های اجتماعی تولید محتوای کاربردی و جذاب است. در صورتی که بتوانید جامعه هدف را به درستی شناسایی کرده و با شناخت نیازها و سلایق آن ها تولید محتوای درگیرکننده، جذاب و کاربردی بسازید، در کمترین زمان و شاید با کمترین هزینه می توانید تبلیغاتی با بازدهی بالا در سوشال مدیا داشته باشید.

انواع روش های بازاریابی در سوشال مدیا

خوشبختانه امروزه پلتفرم های فضای مجازی با توجه به نوع مخاطب و خواسته های او امکان استفاده از انواع مدیا را برای کاربران فراهم آورده است، هیچ تفاوتی ندارد که جامعه هدف شما به چه نوع محتوایی علاقه دارد، می توانید بهترین شبکه اجتماعی متناسب را یافته و به راحتی در آن سوشال مدیا مارکتینگ انجام دهید. با توجه به نوع مدیا مورد نظر، می توانید از پلتفرم های زیر برای بازاریابی بهره بگیرید.

  • در صورت تمایل به ساخت شبکه اجتماعی، فیسبوک و لینکدین فضای مناسبی در اختیار شما قرار می دهد.
  • برای ساخت وبلاگ و وبلاگ نویسی هدفمند می توانید از توییتر یا تامبلر کمک بگیرید.
  • در صورت تمایل به اشتراک گذاری تصاویر از فرصت ایجاد شده توسط اینستاگرام، اسنپ چت و پینترست استفاده کنید. البته که استفاده از ویدئوهای کوتاه و موشن گرافیک نیز در بستر اینستاگرام مقدور است.
  • برای اشتراک گذاری ویدئو بهتر است از پلتفرم های یوتیوب، فیسبوک لایو، اینستاگرام پریسکوپ و ویمیو کمک بگیرید.

مراحل سوشال مدیا مارکتینگ

حضور در فضای مجازی و بازاریابی شبکه های اجتماعی نیاز به پیش نیازها و بررسی موقعیت دارد. در ابتدای شروع به فعالیت در سوشال مدیا باید بررسی کنید که تبلیغات کسب و کار شما در کدام یک از پلتفرم های فضای مجازی بیشترین بازخورد را خواهد داشت. حضور در شبکه های اجتماعی باید هدفمند انجام گیرد. برای مثال اگر در حیطه فروش محصولات کودک فعالیت دارید طبیعی است که وبلاگ نویسی در تامبلر نمی تواند مناسب باشد و بسترهایی که فرصت به اشتراک گذاری عکس و ویدئو را فراهم کرده اند گزینه های بهتری خواهند بود. از این رو بهتر است برای داشتن تبلیغاتی با بازدهی فوق العاده مراحل را قدم به قدم پیش ببرید.

  1. عضویت در پلتفرم های فضای مجازی

قبل از اینکه در شبکه های اجتماعی عضو شوید، باید بررسی کنید که کدام یک از این پلتفرم ها جامعه هدف شما را در خود جای داده است. برای مثال شاید امروز اینستاگرام بستر بسیار خوبی برای کسب و کار اینترنتی در ایران باشد؛ اما آیا جامعه هدف شما در اینستاگرام عضو هستند؟ آیا امکان تولید محتوای متناسب با خدمات و محصولات شما را در آن پلتفرم وجود دارد؟ آیا رقبای شما در این پلتفرم فعالیت مفید دارند؟ پیش نیاز عضویت در این شبکه اجتماعی چیست؟ در انتها اهداف خود را تعیین کنید تا بتوانید در بلند مدت و کوتاه مدت ارزیابی لازم را داشته باشید.

  1. شناسایی جامعه هدف بازاریابی

شاید بتوان گفت یکی از مهم ترین فعالیت ها قبل از شروع به سوشال مدیا مارکتینگ شناسایی مشتری است. کسب و کارهایی که توانسته اند با جزئیات بیشتری جامعه هدف خود را در شبکه های اجتماعی شناسایی کنند، موفقیت های بهتری در این زمینه به دست آورده اند. از فاکتورهایی که باید در شناسایی جامعه هدف باید در نظر داشته باشید می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سن
  • محل سکونت
  • عنوان شغلی
  • درآمد
  • بیشترین شبکه های اجتماعی مورد استفاده
  1. تثبیت موقعیت در شبکه اجتماعی

قبلا گفته شد که باید اهداف حضور در شبکه اجتماعی از قبل تعیین شود و بر اساس این اهداف تولید محتوا انجام گیرید. اگر تولید محتوا و اشتراگ گذاری آن ها بی هدف و بدون برنامه باشد نمی توانید موقعیت خود را در این پلتفرم تثبیت کنید و بازدهی بگیرید.

  1. تولید محتوای کاربردی و جذاب

تولید محتوا باید درگیرکننده باشد و به عبارتی مشتری را برای خرید و دریافت خدمات قانع نماید. بعد از شناسایی مشتری می توانید علایق این گروه را شناسایی کرده و سپس اقدام به تولید محتوا کنید. از جمله انواع محتوا که می توانید از آن ها برای جذب مشتری و بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده کنید، می توان به تصویر، ویدئو، موشن گرافیک، توضیحات محصول، پست‌ های وبلاگ، اخبار شرکت، اینفوگرافیک، کتاب‌ ها یا eBook و مصاحبه ‌ها اشاره داشت.

  1. بررسی شاخص کلیدی موفقیت

اگر در ابتدای شروع به کار اهداف مناسبی تعیین کرده باشید، به راحتی می توانید میزان موفقیت خود را با چند فاکتور تعیین کنید. این موضوع به شما کمک می کند که بازدهی تبلیغات سوشال مدیا خود را در ازای هزینه و زمانی که برای آن صرف کرده اید، بسنجید. عواملی همچون افزایش نرخ تبدیل که در واقع فاکتور سنجش میزان بازدید و خرید محصول است، افزایش جستجو نام برند، افزایش تعداد اشتراک گذاری و … می توانند اهداف مناسبی برای شما باشند.

  1. استفاده از ابزارها برای مدیریت در شبکه اجتماعی

امروزه ابزارهای مناسبی طراحی شده است که به کسب و کار شما در بازاریابی شبکه های اجتماعی کمک می کند. برای مثال به کمک این ابزارهای می توانید تشخیص دهید در چه بازه زمانی تعداد بازدید از سایت شما افزایش می یابد. یا از کدام گروه بازید بیشتری دریافت کرده اید. اشتراک گذاری در کدام پلتفرم بیشتر بوده است.

به روزرسانی و بهینه سازی محتوا

با توجه به پیشرفتی که هر روز در صنعت سوشال مدیا مارکتینگ رخ می دهد، کسب و کاری موفق تر است که ایده پردازی بهتری داشته و از بسترهای جدید برای بازاریابی استفاده می کند. اگر بتوانید خود را با تغییرات روز دنیا همگام نمایید در زمینه بازاریابی سوشال مدیا عقب نخواهید بود.

چرا باید در شبکه های اجتماعی فعال باشیم؟

از مزایای فعالیت در سوشال مدیا و بازاریابی شبکه های اجتماعی می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • سوشال مدیا امروزه پرمخاطب است و همه طیف کاربران در آن فعالیت دارند.
  • در بستر فضای مجازی می توان به صورت مستقیم با مخاطبان در ارتباط بود.
  • در شبکه های مجازی می توان به Brand Awareness دست یافت. این یعنی زمانی که از محصولی نام برده شد، مخاطب به یاد برند شما بی افتد.
  • در این فضا قابلیت افزایش نرخ تبدیل وجود دارد. به عبارتی بعد از مشاهده محصول توسط مشتری، احتمال خرید افزایش می یابد.
  • در سوشال مدیا می توانید رقبا را شناسایی و دنبال کنید.
  • از آنجایی که پلتفرم های فضای مجازی در گوشی تلفن همراه نصب می شود سهولت دسترسی افزایش یافته و به تبع آن مشتری به شما وفادار خواهد بود.
  • هزینه فعالیت در شبکه های اجتماعی نسبت به دیگر انواع تبلیغات مقرون به صرفه تر است.

کلام آخر

در صورتی که تصمیم دارید فعالیت خود را در زمینه حضور و بازاریابی در شبکه های اجتماعی افزایش دهید، می توانید از کارشناسان ما در آژانس خلاقیت پیلبان کمک و مشاوره بگیرید.

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *