آشنایی با ویژگی مشاور برندینگ

آن‌چه خواهید خواند.

در این یادداشت می‌خواهیم نگاهی به خصوصیات مشاور برندینگ داشته باشیم. به نظر شما یک مشاور برندینگ حرفه ای چه ویژگی هایی دارد؟ معمولا همه از سواد و تجربه به عنوان دو ویژگی مشاور برندینگ صحبت می‌کنند. این دو ویژگی برای تبدیل شدن به یک مشاور برندینگ خوب لازم است اما کافی نیست. با ما همراه باشید تا با هم ویژگی‌های مشاور برندینگ خبره را بررسی کنیم.

5 ویژگی مشاور برندینگ حرفه ای

در این جا فهرستی از 5 ویژگی مشاور برندینگ را بررسی می‌کنیم که هم در دسته‌ی مهارت‌های کاری او و هم در دسته‌ی خصوصیات اخلاقی و رفتاری قرار می‌گیرند:

1.سواد برندینگ

اولین و مهم‌ترین ویژگی مشاور برندینگ، سواد او در حوزه‌ی تخصصی برندینگ است. بسیاری به روش‌های سنتی کسب تجربه بسنده می‌کنند که این کافی نیست. برای موفقیت در زمینه‌ی مشاوره برندینگ باید سواد برندینگ را از طریق مواجهه با انواع برندها و به چالش کشیدن رویکردهای آن‌ها بالا برد.

شرکت در کلاس‌ها و همایش‌ها، مطالعه‌ی منابع به روز حوزه برندینگ و زیرنظر گرفتن استراتژی‌های مختلف برندینگ لازمه‌های کسب تخصص برندینگ است.

2.داشتن تجربه کاری در بازارهای مختلف

دومین ویژگی یک مشاور برندینگ حرفه ای این است که در بازارهای کاری مختلف تجربه دارد. منطق حاکم بر بازارهای مختلف، با یکدیگر متفاوت هستند. به طور مثال روند تولید یک محصول صنایع دستی و قوانین حاکم بر بازار فروش و برندینگ آن، کاملا با قواعد بازی در زمین محصولات خوراکی متفاوت است. مخاطب، نیازهای بازار، پتانسیل‌ها و کشش‌های بازار کارهای مختلف با هم متفاوت هستند.

3.تعهد

هر مشاور برندینگ خبره باید نسبت به کار خود و قول‌هایی که به یک سازمان داده است، متعهد باشد. کار مشاوره برندینگ برای بسیاری از مشاوران، تا مرحله‌ی ارائه‌ی پیشنهادها است و بعد از آن به اتمام می‌رسد. در حالی که یک مشاور برندینگ خوب متعهد می‌شود که یک سازمان را تا مرحله‌ی عملیاتی کردن پیشنهادهای خود راهنمایی کند. در این راستا گاهی لازم است مشاور برندینگ در حکم یک آموزگار، دست به تعلیم کارمندان سازمان بزند. گاهی لازم است نقش یک استراتژیست برند را بازی کند و به جای او استراتژی‌های ممکن یک برند را طرح‌ریزی کند. یک مشاور برندینگ حرفه ای هرگز یک گروه را در حوزه‌ی اجرایی تنها نمی‌گذارد و تعهد اجرای برندینگ را بر عهده دارد.

4.نتیجه‌گرایی

نتیجه‌گرایی یک ویژگی مشاور برندینگ است که عیار کار و میزان خبرگی او را نمایان می‌کند. مشاوران کم‌تجربه معمولا نتیجه‌گرا نیستند و کار مشاوره برندینگ را با رویکرد راهنمایی و Training انجام می‌دهند. در حالی که یک مشاور برندینگ حرفه ای کار خود را تا مرحله‌ی رسیدن به نتیجه، تمام نشده می‌داند. یک مشاور برندینگ خوب تلاش می‌کند تمام نیروهای یک سازمان را در راستان رسیدن به مقاصد برندینگ به کار بگیرد. اگر چنانچه در طول مسیر با مشکلاتی روبه‌رو شود که رسیدن به نتیجه غیر ممکن باشد، تغییر مسیر داده و استراتژی جدیدی را برای موفقیت و پیشرفت برند انتخاب می‌کند.

5.مدیریت گروه

یک ویژگی مشاور برندینگ، امکان برقراری ارتباط با گروه، اجتماعی بودن و هدایت افراد یک تیم است. لازمه‌ی آن که مشاور برندینگ حرفه‌ای مدیر گروه خوبی باشد، این است که افراد یک سازمان، وظایف، توانایی‌ها و چالش‌های کاری آن‌ها را به خوبی بشناسد و نیروهای مالی و انسانی را در راستای بهینگی سازمان و رسیدن به اهداف تنظیم کند.

کلام آخر

در این یادداشت 5 ویژگی مشاور برندینگ را بررسی کردیم. نتیجه‌گرایی، تعهد و توانمندی در مدیریت گروه از خصوصیات مشاور برندینگ است. یک مشاور برندینگ حرفه ای علاوه‌بر آنکه سواد برندینگ دارد و در حوزه‌ی استراتژی سازی متخصص است، باید تجربه‌ی کار در بازارهای مختلف را داشته باشد و با منطق حاکم بر فضاهای کار مختلف آشنا باشد.

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *