آشنایی با 4 کتاب حوزه برندینگ

آن‌چه خواهید خواند.

یکی از راه‌های افزایش دانش تخصصی در حوزه کسب‌وکارها، با مطالعه کتاب حوزه برندینگ گره خورده است. با خواندن یک کتاب برندینگ می‌تواند علاوه‌بر فهم مسائل پایه‌ای دانش کسب‌وکار، با استراتژی‌های ساخت برندها هم آشنا شوید. یکی از مزایای کتب برندینگ این است که تنها برای ساخت برندهای سازمانی کاربرد ندارند و می‌توان از آن‌ها به‌عنوان منبع و کتاب برندسازی شخصی هم استفاده کرد. برای آگاهی بیشتر از منابع برندینگ با ما همراه باشید.

معرفی 4 کتاب برندینگ

در اینجا فهرستی از منابع دست اول و به‌روز دانش برندینگ را معرفی می‌کنیم. این کتاب‌ها به‌عنوان منبع تحقیق و پژوهش بسیاری دیگر از کتاب‌ها قرار گرفته‌اند:

  1. Aaker on Branding: 20 Principles That Drive Success
  2. Brand Relevance: Making Competitors Irrelevant
  3. Zag: The Number-one Strategy of High-performance Brands: a Whiteboard Overview
  4. All Marketers Are Liars: The Power of Telling Authentic Stories in a Low-Trust World

در ادامه به مختصری از موضوعات بررسی شده در هر کتاب می‌پردازیم:

کتاب اول: Aaker on Branding: 20 Principles That Drive Success

این کتاب نوشته‌ی دیوید آکر، است. به او لقب پدر برندینگ را داده‌اند. آکر در این کتاب فهرستی از 20 اصل برندینگ را معرفی می‌کند. این کتاب دارای 5 بخش است. شما با خواندن این کتاب با راهکارهای ایجاد برندهای قدرتمند و راهکارهای نگهدای و حفظ آن‌ها آشنا می‌شوید. شما در این کتاب به ارزش اصلی برند خود پی می‌برد و بر حسب آن یک چشم‌انداز قانع‌کننده طرح ریزی می‌کنید.

شما با خواندن این کتاب متوجه می‌شوید که چگونه می‌توان یک ایده را به برند تبدیل کرد. و چگونه می‌توان انرژی برندها را برای تعامل و ارتباط بهتر و بیشتر با مخاطبان بالا نگه‌داشت. شما همچنین با نحوه‌ی بودجه‌بندی برای برند خود آشنا می‌شوید و یاد می‌گیرید که چه‌طور باید هزینه‌های بازاریابی را اندازه‌گیری کنید.

کتاب دوم: Brand Relevance: Making Competitors Irrelevant

این یک کتاب دیگر از David Aaker است. نویسنده در این کتاب روی یکی از رویکردهای جدید برندسازی به نام رویکرد مرتبط‌سازی برند تمرکز کرده است. این کتاب در ابتدا یک تعریف دقیق و جزئی از این رویکرد ارائه می‌دهد و سپس با بررسی نمونه برندهایی از سراسر دنیا، نشان می‌دهد که چگونه استفاده از این رویکرد باعث موفقیت کسب‌وکارها شده است.

این کتاب 11 فصل دارد و برندهایی چون اپل، ایکیا، زارا، H&M، هیوندای و … توسط نویسنده بررسی شده‌اند. شما با مطالعه‌ی این کتاب با رویکرد Brand Relevance آشنا خواهید شد و متوجه می‌شوید که می‌توان به یک محصول یا خدمت به چشم یک برند نگاه کرد. سپس می‌آموزید که می‌توانید با ایجاد دسته یا زیردسته‌ای از محصولات یا خدمات، با رقبایتان نبرد کنید و آن‌ها را از میدان خارج کنید. تمام نگاه این کتاب پیرامون تقویت ارتباط حسی و عاطفی میان مخاطب و برندها شکل گرفته است و نشان می‌دهد که از طریق ایجاد احساس مثبت در مخاطبان می‌توان با نیازهای آن‌ها مرتبط شد و از این طریق رقبا را غیرمرتبط با نیازهای مخاطبان خواند.

کتاب سوم:Zag: The Number-one Strategy of High-performance Brands: a Whiteboard Overview

این کتاب نوشته Marty Neumeier است. این کتاب یکی از کتاب‌های پایه‌ای و بسیار روان در حوزه برندینگ است. این کتاب برندینگ ابتدایی‌ترین مفاهیمی که باید درباره‌ی برند و برندینگ بدانید را به شما می‌آموزد. از اینکه تعریف برند تا نحوه‌ی ساخت چشم‌انداز، اهداف، شخصیت و … محور اصلی این کتاب «تمایز» میان برندها است. نویسنده معتقد است وقتی همه به یک سو حرکت می‌کنند، برندهای موفق در جهت خلاف آن باید حرکت کنند. این مفهوم بر ایجاد مزیت رقابتی برای برندها و متمایز بودن جایگاه برندهای موفق از عموم کسب‌وکارها اشاره دارد.

کتاب چهارم: All Marketers Are Liars: The Power of Telling Authentic Stories in a Low-Trust World

این کتاب نوشته‌ی Seth Godin است. محور اصلی کتاب بر «داستان گویی» به‌عنوان یک اصل اساسی در برندینگ استوار است. او معتقد است بیشتر بازاریاب‌ها به‌جای اینکه در تلاش باشند کالا یا خدمتی را بفروشند، تلاش می‌کنند تا داستان یک برند را بفروشند. اما برخلاف چیزی که روی جلد کتاب نوشته شده است، مبنای موفق بودن برندها این است که راست بگویند. همه داستان‌های خوبِ واقعی را دوست دارند و نباید بازاریابی را با دروغ‌گویی اشتباه گرفت. صرفا باید داستان جذابی برای تعریف‌کردن برای مشتری پیدا کرد.

کلام آخر

ما در این یادداشت 4 کتاب حوزه برندینگ را معرفی کردیم. خواندن کتاب برندسازی شخصی و کتاب برندینگ به مدیران برندها و مشاوران برند توصیه می‌شود. هر کدام کتاب‌های نام برده شده، با محوریت خاصی موضوع برندینگ را مورد بررسی قرار می‌دهند. بعضی از آن‌ها اصول ابتدایی و مفاهیم پایه برندینگ را تعریف می‌کنند و بعضی دیگر برندهای موفق جهارن را بررسی می‌کنند و از میان آن‌ها الگوهای موفقیت را استخراج می‌کنند.

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *