همه چیز در مورد برند شخصی؛ پرسونال برندینگ یا برندسازی شخصی چیست؟

آن‌چه خواهید خواند.

پرسونال برندینگ یکی از روش‌های بازاریابی جدید است. امروزه اکثر افراد با برندسازی شخصی سعی می‌کنند اعتباری برای خود رقم بزنند. اگر می‌خواهید از برند شخصی و مزایای آن بیشتر بدانید، همراه ما باشید! ما در این یادداشت به همه‌ی پرسش‌هایی که در ذهنتان دارید، پاسخ گفته‌ایم.

تعریف پرسونال برندینگ چیست؟

پرسونال برندینگ، تلاش آگاهانه‌ی یک فرد برای شناساندن خود به دیگران است. برندسازی شخصی روشی برای بازاریابی شخصی است. یعنی در ساخت برند شخصی شما خودتان برند هستید و برای بازاریابی خودتان تلاش می‌کنید. در این روش شما روی اینکه می‌خواهید چگونه به خاطر  دیگران آورده شوید، برنامه‌ریزی می‌کنید.

در پرسونال برندینگ شما روی خودآگاه و ناخودآگاه افراد و تفکری که نسبت به شما دارند اثر می‌گذارید. با برندسازی شخصی می‌توانید کلمات و صفاتی را که دیگران درباره‌ی شما به کار می‌برند مهندسی کرده و در ذهنشان بکارید. آن‌وقت خواهید دید که بی‌آنکه از اطرافیانتان خواسته باشید، همان‌گونه از شما یاد می‌کنند، که خودتان می‌خواهید.

آیا برندسازی شخصی همان شهرت است؟

خیر! میان پرسونال برندینگ و شهرت فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد. اجازه بدهید فرق برند شخصی و شهرت را با یک مثال بیان کنیم. علی دایی بهترین گل‌زن تاریخ فوتبال ایران است و تا سال‌ها دارنده‌ی نشان توپ طلایی دنیا بود. رکورد 109 گل ملی، لقب شهریار و همه‌ی دستاوردهای او چیزهایی بودند که برای دایی شهرت می‌آوردند. هر برچسب افتخارآمیزی که کنار نام علی دایی می‌خورد، به شهرت او اضافه می‌کرد. اما هیچ‌کدام برند شخصی علی دایی نبود. اشتباه نکنید! منظورمان این نیست که دایی در دست یافتن به چنین رکوردهایی هیچ نقشی نداشته. قطعاً هیچ‌کدام از این جایگاه‌ها از آسمان بر او نازل نشده! اما القاب و برچسب‌ها را ما از بیرون کنار نام او گذاشته‌ایم.

 

پرسونال برندینگ علی دایی

علی دایی، ورزشکاری با پرسونال برندینگ خیرخواه و وطن‌دوست

پرسونال برندینگ علی دایی، چیزی بود که نه از بیرون، بلکه از درون و توسط شخص خودش رقم می‌خورد. پشت برچسب دارنده‌ی توپ طلایی چیز نیست جز سخت‌کوشی بی‌حدواندازه‌ی که او را به این مقام رسانده. ما داریم از یک نیروی درونی صحبت می‌کنیم. یک خواسته و چشمه‌ای از درون آدم‌ها که می‌جوشد و Personal Branding را رقم می‌زند.

مثلاً خودشناسی اولین مزیت ساخت برند شخصی است. وقتی برای انجام پرسونال برندینگ دست‌به‌کار می‌شوید، باید فهرستی از دستاوردها، ویژگی‌های مثبت و منفی و خلاصه بهترین چیزهایی که می‌توانید خودتان را با آن‌ها معرفی کنید، فهرست کنید. این کار درک روشن‌تری از شما به خودتان می‌دهد. چیزهایی که او نه از سر اجبار یا خودنمایی که ذاتاً و قلبی انجامشان می‌داد. اگر علی دایی در هیچ‌کدام از کارهای خیرخواهانه شرکت نمی‌کرد، برچسب برترین زننده‌ی گل ملی از وی گرفته نمی‌شد. اما او با انجام این کار تصویری از یک ورزشکار خیرخواه و وطن‌دوست را قاب گرفت و با امضای شخصی‌اش در ذهن مردم قرار داد. در حال حاضر نام علی دایی و پرسونال برندینگ او با آزادی‌خواهی و عدالت‌طلبی‌اش گره خورده. مردی که با مردمانش روراست است، از بیان حقیقت نمی‌ترسد و تاوانش را هم می‌دهد.

میان پرسونال برندینگ و شهرت فرسنگ‌ها فاصله وجود دارد.

بنابراین تلاش آگاهانه‌ی یک فرد برای برند کردن خودش، پرسونال برندینگ اوست. درحالی‌که شهرت، برچسب‌هایی هستند که بدون دخالت خود فرد از سمت جامعه، محل کار، فضاهای اجتماعی و … کنار نام او قرار می‌گیرند. در بخش دیدگاه‌های سایت بنویسید که بیشتر دوست دارید به شهرت برسید یا داشتن یک پرسونال برندینگ قوی را ترجیح می‌دهید؟

3 دلیل اهمیت پرسونال برندینگ

بسته به این‌که شما چه کسی هستید و با چه هدفی دست به ساخت پرسونال برندینگ می‌زنید، مزایای مختلفی در انتظار شماست. ما در اینجا 3 مزیت اصلی داشتن برند شخصی را بررسی می‌کنیم. هرکسی و با هر نیتی که دست به ساخت برند شخصی می‌زند، از این مزایا بهره‌مند می‌شود:

1. خودشناسی از راه ساخت برندسازی شخصی

خودشناسی اولین مزیت ساخت برند شخصی است. وقتی برای انجام Personal Branding دست‌به‌کار می‌شوید، باید فهرستی از دستاوردها، ویژگی‌های مثبت و منفی و خلاصه بهترین چیزهایی که می‌توانید خودتان را با آن‌ها معرفی کنید، فهرست کنید. این کار درک روشن‌تری از شما به خودتان می‌دهد. با ساخت برند شخصی تازه متوجه خواهید شد که روی کدام مهارت‌هایتان می‌خواهید تمرکز کنید و در چه حوزه‌هایی نیاز به تغییر دارید.

شناخت خود، اولین مزیت پرسونال برندینگ

خودشناسی، اولین مزیت پرسونال برندینگ

2. دستیابی به جایگاه شغلی بهتر با پرسونال برندینگ

مزیت اصلی داشتن برند شخصی این است که هر فرد می‌تواند به جایگاه شغلی بهتر دست پیدا کند. شما تحصیلاتی دارید و مهارت‌هایی را بلد هستید. احتمالاً مدارک، مدال‌ها، تقدیرنامه‌ها یا افتخاراتی دارید. اما تا وقتی‌که هیچ‌کدام از این‌ها را برای خودتان درونی نکرده باشید، برند شخصی نخواهید داشت و به موقعیت شغلی ویژه‌ای نخواهید رسید. منظورمان از درونی کردن، گفت‌وگو با دیگران یا نوشتن از تخصص و تجربه‌هایتان است. برگردید به مثالی که از علی دایی زدیم و ببینید چگونه او در طول سال‌ها افتخاراتش را درونی کرد و آگاهانه پرسونال برندینگ خود را ساخت.

شما با صحبت کردن از مهارت‌ها و توانمندی‌هایتان، برندسازی شخصی می‌کنید و خودتان را در معرض فرصت‌های شغلی قرار می‌دهید. باید به دیگران نشان دهید که از حاصل سال‌ها تحصیلتان چه چیزهایی را یاد گرفته‌اید. نام این را خودنمایی نگذارید! همان‌طور که در ابتدا گفتیم شما با Personal Branding می‌خواهید برای برندی که خودتان هستید، بازاریابی کنید. چگونه تبلیغ یک محصول یا شرکت را می‌کنید؟ از مزایا و ویژگی‌هایش می‌گویید. از چیزی که آن را از بقیه متمایز کرده. همین‌ها را باید برای خودتان هم انجام بدهید. وگرنه فارغ‌التحصیلی هستید مانند بقیه و هیچ‌کس در صف بلند فارغ‌التحصیلان یک رشته، روی سینه‌ی هیچ‌کسی مدال افتخار نمی‌زند. مدال‌ها را خودتان و از طریق ساخت برند شخصی به خودتان می‌دهید.

جایگاه‌های شغلی بهتر از طریق برندسازی شخصی

تأکید روی دستاوردها با برندسازی شخصی

بعدازآن که دستاوردهایتان را به دیگران نشان دادید، باید منتظر درخواست‌های همکاری جدید باشید. از بیان جزئی‌ترین مهارت‌هایتان غافل نشوید. کارفرمایی که هوشمند باشد، به‌دقت مهارت‌های شما را وارسی می‌کند تا مطمئن باشد نیرویی که جذب می‌کند، بیشترین همخوانی را با خواسته‌های او دارد.

اگر برندسازی شخصی نکنید، به موقعیت شغلی ویژه‌ای نخواهید رسید.

تازه برندسازی شخصی فقط برای این نیست کارمند یک شرکت باشید. پرسونال برندینگ خودباوری و خودشناسی که در شما ایجاد می‌کند، می‌تواند شما را به یک کارفرمای قدرتمند هم تبدیل کند. جالب است نه؟ شما با داشتن برند شخصی می‌توانید هم‌زمان برند، بازاریاب برند و کارفرمای خودتان باشید!

1. تشکیل شبکه‌ی تعاملی قوی با ساخت برند شخصی

پرسونال برندینگ یک مسیر یک‌طرفه نیست. شما در حالی از مزیت رقابتی خودتان صحبت می‌کنید که دیگران آن را می‌شنوند و آن‌ها هم از خود و تخصصشان صحبت می‌کنند. شنوندگان و مخاطبان شما می‌توانند افرادی باشند که در تحصیل و مهارت با شما اشتراک‌هایی دارند و یا حتی افرادی باشند در دورترین مرزهای مشترک با شما قرار دارند! بنابراین با ساخت برند شخصی، شما وارد یک فضای تعاملی حرفه‌ای می‌شوید. جایی که همه از مهارت‌ها و ویژگی‌های فردی‌شان می‌گویند. این‌گونه شما در تعامل با دیگران شناخته می‌شوید و دیگران را می‌شناسید.

پرسونال برندینگ میان شما و دیگران خطوط نامرئی ایجاد کرده و باعث شکل‌گیری تعامل می‌شود.

امکان برقراری تعامل با افراد متخصص، یک مزیت پرسونال برندینگ

ایجاد شبکه تعاملی قوی از طریق برندسازی شخصی

پس شما با ساخت برند شخصی وارد شبکه‌ای از آدم‌ها، سازمان‌ها، فرصت‌های شغلی و موقعیت‌های اجتماعی می‌شوید. می‌توانید در این شبکه نقش بپذیرید و از مهارت‌های خودتان به دیگران بیاموزید. به‌علاوه Personal Branding شما را در معرض تعامل با افرادی قرار می‌دهد که می‌توانید چیزهای بسیاری از آن‌ها بیاموزید و برند شخصی خودتان را تقویت کنید. مهم‌ترین نکته در خصوص تعامل با دیگران «فرصت ساز» بودن آن است. برقراری ارتباط با جامعه فرصت‌های یادگیری، کاری، اجتماعی و … بسیاری برای شما ایجاد می‌کنند.

2. پلتفرم اصلی پرسونال برندینگ

شما برای ساخت برند شخصی در جعبه‌ی سیاه حضور ندارید! دوستان و آشنایانتان هم برای ترتیب دادن موقعیت‌های کاری و تعامل‌های گسترده شاید کافی نباشند. یکی از اصول برندینگ شخصی، فعالیت و حضور در فضای دیجیتالی و مخصوصا شبکه‌های اجتماعی است. آیا این سؤال برایتان پیش نیامد که برای برندسازی شخصی در کجا و مقابل چه کسانی باید از خودتان و مهارت‌هایتان بگویید؟

در اینجا می‌خواهیم از ابزارها و پلتفرم‌هایی بگوییم که به Personal Branding کمک می‌کنند. برای ساخت برند شخصی نیاز به مخاطبانی دارید که آن‌ها را از طریق ایجاد این 2 پلتفرم ملاقات خواهید کرد:

1. برندسازی شخصی با وب‌سایت

یک وب‌سایت شخصی ایجاد کنید و در آن از پرسونال برندینگ خود بگویید. خاصیت برند شما چه چیزی است؟ آن را در وب‌سایت خود نشان بدهید. وب‌سایت شخصی را به چشم ویترین برند شخصی ببینید. البته نیازی نیست خیلی شق‌ورق و اتوکشیده باشید. همان‌طور که جلوی آیینه می‌ایستید و با خودتان حرف می‌زنید، از خودتان بگویید. وب‌سایت شخصی جایی برای نوشته‌های روزانه، سرگذشت زندگی، کار، دغدغه و دل‌مشغولی‌هاست.

وب‌سایت شخصی، یک پلتفرم کم‌هزینه برای ایجاد پرسونال برندینگ

وب‌سایت شخصی، یک ابزار کم‌هزینه برای ایجاد برند شخصی

راه انداختن وب‌سایت هزینه‌ی ناچیزی دارد که پرداخت آن به ایجاد فضایی برای آشنایی مخاطب با شما می‌ارزد. سری به وب‌سایت افراد مشهور بزنید و ببینید آن‌ها چه طور روی مهارت‌ها و دغدغه‌هایشان مانور می‌دهند. یادتان نرود که حتماً چیز مفیدی در وب‌سایتتان داشته باشید که از شما یاد بگیرند.

1. پرسونال برندینگ با LinkedIn

یکی از پلتفرم‌های پرمخاطب برای ایجاد پرسونال برندینگ، لینکدین است. LinkedIn یک فضای تعاملی رایگان است که شما را با شبکه‌ی بزرگی از شاغلان حوزه‌های مختلف آشنا می‌کند. داشتن یک حساب کاربری لینکدین هزینه‌ای ندارد اما می‌تواند آورده‌های اجتماعی و اقتصادی زیادی داشته باشد.

لینکدین یک کلاس درس رایگان برای افرادی است که می‌خواهند برندسازی شخصی انجام دهند.

افراد در لینکدین از تجربیات کار و زندگی خود، مهارت‌ها و خاطرات می‌گویند و از طریق تولید محتوا به شبکه‌ی افراد و تخصص‌های دیگر وصل می‌شوند. کسانی که بهتر می‌نویسند و با روش‌های جذب مخاطب آشنایی بیشتری دارند، در LinkedIn موفق‌تر هستند. داشتن رزومه‌ی کامل، پر کردن فهرست توانمندی‌ها و مهارت‌ها، ارائه‌ی مدارک تحصیلی و گواهینامه‌های فنی، از تکنیک های پرسونال برندینگ در لینکدین است.

LinkedIn یک پلتفرم رایگان برای برندسازی شخصی

پلتفرم رایگان پرسونال برندنیگ

ما در اینجا 2 پلتفرم اصلی پرسونال برندینگ را معرفی کردیم. اما بسته به حوزه‌ی فعالیت و هدف از تعامل با مخاطب می‌توان از شبکه‌های اجتماعی دیگری هم برای ساخت برندینگ فردی کمک گرفت. ما در یادداشت «با پرسونال برندینگ در شبکه‌های اجتماعی سری در سرها دربیاورید!» به نقش شبکه‌های اجتماعی در پرسونال برندینگ اشاره‌کرده‌ایم که می‌تواند شما را برای فعالیت در این فضا آماده می‌کند.  اگر تجربه‌ای در استفاده از این 2 پلتفرم دارید، در بخش دیدگاه‌ها با ما در میان بگذارید.

مراحل پرسونال برندینگ

پرسونال برندینگ در طول یک مدل 10 مرحله‌ای ایجاد می‌شود. ما در یادداشت «معرفی اصول پرسونال برندینگ در 5 قدم» دراین‌باره به‌طور مفصل در این‌باره نوشته‌ایم. این مراحل از تعیین هدف شروع می‌شود و به تحلیل و آنالیز برند شخصی ختم می‌شود. پرسونال برندنیگ کاری نیست که به‌تنهایی قابل انجام باشد. پیشنهاد می‌کنیم که از خدمات مشاوره پرسونال برندینگ پیلبان حتماً کمک بگیرید.

1 راهکار اصلی تشخیص اشتباه در برند شخصی

خب حالا تصور کنید که برند شخصی را ساختید و در حال افزایش شبکه‌های ارتباطی و رسیدن به موقعیت‌های کاری و مالی جدید هستید. آیا از اینکه یک جای کار را اشتباه کرده باشید، نمی‌ترسید؟! از کجا می‌خواهید بدانید که در برندسازی شخصی موفق بوده‌اید؟ باید بدانید که تنها یک متر و معیار اصلی برای تشخیص اشتباهات شما وجود دارد. و آن‌هم وجود فاصله‌ی بسیار میان  پرسونال برندینگ و خود واقعی‌تان است.  اصل اول برندسازی شخصی، روراست بودن با خود است. هرچقدر که از خود واقعی‌تان فاصله بگیرید و دیگران را با چیزی که نیستید و توانمندی‌هایی که ندارید، گول بزنید، از هدف اصلی پرسونال برندینگ دور می‌شوید. شما همچنین برای داشتن یک برند شخصی خوب باید با فوت کوزه‌گری پرسونال برندینگ آشنا شوید. ما تمام چیزهایی که باید بدانید و رازهای برندسازی شخصی را در یادداشت «9 راز یک استراتژی پرسونال برندینگ موفق» فاش کرده‌ایم!

این افراد به فکر ایجاد پرسونال برندینگ باشند!

انجام پرسونال برندینگ برای بعضی از افراد با توجه به شرایط و موقعیت کاری‌شان الزامی است. در اینجا فهرستی از این افراد و دلیل اهمیت برندسازی شخصی برای آن‌ها را گفته‌ایم:

1.       مدیرعامل‌ها و صاحبان برندها

مدیرعامل یا صاحب یک برند، چهره‌ی اصلی آن برند یا سازمان است و بهتر است حتماً روی Personal Branding خود کار کند. شناخته شدن صاحبان برند در میان جامعه‌ی کارمندان باعث جذب آسان‌تر نیروی کار می‌شود. یک مدیر برند می‌تواند در صفحه‌ی LinkedIn یا وبلاگ شخصی خود از ارزش‌ها و فرهنگ‌سازمانی صحبت کند، درباره‌ی ایده‌آل‌های محیط کار بنویسد و … .

لزوم برندسازی شخصی برای مدیرعاملان و صاحبان برندها

ضرورت پرسونال برندینگ برای صاحبان برندها

از دیگر سو داشتن برند شخصی برای صاحبان آن‌ها را در پیدا کردن سرمایه‌گذار کمک می‌کند. به‌علاوه این افراد می‌توانند از پتانسیل‌های پلتفرم‌های پرسونال برندینگ که در بالا آن‌ها را معرفی کردیم، برای معرفی مجموعه‌شان به مشتریان فعلی و جذب مشتریان جدید هم استفاده کنند. نمایش دستاوردها، لوح‌های تقدیر، ایزوهای مدیریتی، نمونه کارهای انجام‌شده، همگی مشتریان فعلی را به وفاداری و دریافت خدمت دوباره مجاب می‌کنند. و از سمت دیگر مشتریان بالقوه را وادار به دریافت سرویس از مجموعه‌ها می‌کند.

1. کارمندان

کارمندانی که دنبال فرصت‌های کاری جدید هستند، بهتر است روی برند شخصی خود کار کنند. البته برای افراد شاغلی که از جایگاه و سازمان خود رضایت دارند هم برندسازی شخصی توصیه می‌شود. با ایجاد برند شخصی، شما مجموعه‌ای از مهارت‌هایی را که در حین کار به دست می‌آورید، به نمایشی می‌گذارید. یکی از کارکردهای برندسازی شخصی برای کارمندان، نقد، تحلیل و گفت‌وگو پیرامون فرهنگ‌سازمانی شرکت‌ها است که دید خوبی مخاطبان می‌دهد.

2. فریلنسرها

بیشتر کسانی که به‌طور پروژه‌ای کار می‌کنند و قرارداد کاری با مجموعه‌ای ندارند، اغلب از اینکه مبادا بی‌کار باشند هراس دارند. بهترین کار برای فریلنسرهایی که نگران دریافت خوب و به‌موقع پروژه هستند، داشتن پرسونال برندینگ است. کافی است نگاهی به لینکدین فارسی بیندازید و ببینید چه طور فریلنسرهای هر حوزه‌ای برای جذب پروژه‌های کاری خود را به دیگران معرفی می‌کنند.

3. کسانی که در جستجوی کار هستند

با برندسازی صحیح می‌توانید کار پیدا کنید! شاید باورتان نشود اما تنها کافی است درست خودتان را به دیگران معرفی کنید تا ببینید که افراد زیادی دنبال فردی با مشخصات شما می‌گشته‌اند! از پلتفرم‌های اصلی پرسونال برندینگ برای آپدیت کردن رزومه و فهرست کردن توانایی‌هایتان استفاده کنید. به کمک ایجاد برند شخصی و ایجاد شبکه‌ی تعاملی متوجه نیازهای روز بازار و انتظار سازمان‌ها از کارمندان می‌شوید. این به شما کمک خواهد کرد که مهارت‌های خودتان را برای ورود به بازار کار ارتقاء بدهید. یکی دیگر از منافع Personal Branding برای افراد در جستجوی کار راستی آزمایی مهارت‌هایشان است. آن‌ها می‌توانند نمونه پروژه‌های واقعی که انجام داده‌اند یا دستاورد تجربیاتشان را به کمک پرسونال برندینگ به بهترین نحو در معرض دید قرار دهند و کارفرمایان را مجاب کنند که با آن‌ها قرارداد کاری امضا کنند.

جمع‌بندی

حالا هم با تعریف پرسونال برندینگ آشنایی دارید و هم تفاوت میان برند شخصی و شهرت را می‌دانید. ما در این یادداشت 3 مزیت برندسازی شخصی را مرور کردیم. پیشنهاد می‌کنیم پرسونال برندینگ خود را با کمک 2 پلتفرم اصلی که معرفی کردیم تقویت کنید. یادتان نرود که برند شخصی خود را راستی آزمایی کنید و همیشه در نزدیک‌ترین فاصله به خود واقعی‌تان بایستید. اگر فرد حساسی هستید و می‌خواهید پرسونال برندینگ خود را بی‌عیب‌ونقص بسازید، می‌توانید از خدمات برندینگ پیلبان استفاده کنید. آژانس خلاقیت پیلبان با یک زاویه دید 360 درجه به برندینگ، برندسازی شخصی را نیز در فهرست خدمات خود جای‌داده است.

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *