معرفی اصول پرسونال برندینگ در 7 مرحله

آن‌چه خواهید خواند.

آیا با مراحل برندسازی شخصی آشنایی دارید؟ در این یادداشت می‌خواهیم مراحل پرسونال برندینگ را مرور کنیم. اصول پرسونال برندینگ از یک مدل 8 مرحله‌ای تبعیت می‌کند که در ادامه به آن می‌پردازیم. همراه پیلبان باشید.

1. هدفگذاری کنید

اولین مرحله از مراحل پرسونال برندینگ انتخاب هدف است. باید انتخاب کنید که می‌خواهید تنها در تخصص خود به شهرت برسید یا از ارتقاء مقام کاری هم بدتان نمی‌آید؟! به اینکه سرتان شلوغ شود راضی می‌شوید یا انتظار اعتبار بیشتری دارید؟ انتخاب هدف اولین کاری است که باید انجام بدهید. آن‌وقت است که اهداف مانند ریل روی زمین قرار می‌گیرند و قطار پرسونال برندینگ را به جایی که شما می‌خواهید هدایت می‌کنند.

2. مزیت رقابتی‌تان را نشان بدهید

به خاطر داشته باشید که شما به عنوان یک خالق برند شخصی‌تان هستید. و نقطه‌ای که می‌خواهید در آینده در آن بایستید را با بیان مزیت رقابتی‌تان تعیین می‌کنید. تعیین مزیت رقابتی دومین مرحله از مراحل پرسونال برندینگ است. برترین خدمتی که می‌توانید ارائه کنید چیست؟ دانش علمی‌تان؟ تجربه‌ی چندین و چند ساله‌تان؟ مدارک فنی و هنری؟ کدام یک؟ به‌خاطر داشته باشید که برای انتخاب مزیت رقابتی، باید به سراغ ویژگی بروید که در انحصار شما باشد. این کار میدان را برای رقابت با شما تنگ‌تر خواهد کرد و شانس موفقیتتان را بالاتر خواهد برد. به‌علاوه‌ می‌توانید روی ویژگی‌های رفتاری و هوش اجتماعی خود نیز متمرکز شوید. مثلا اگر شنونده‌ی خوبی برای مشکلات و مسائل هستید یا اخلاق حرفه‌ای برایتان اولویت دارد، از بیان آن به عنوان مزیت رقابتی‌تان دریغ نکنید!

3. رقبایتان را بشناسید

رقیب‌شناسی یکی از اصول پرسونال برندینگ است. باید بدانید چه‌کسانی و با چه توانمندی‌هایی در حوزه‌ی تخصصی شما فعالیت می‌کنند. به همان اندازه که باید بر مزیت رقابتی خود تسلط داشته باشید، باید مزیت رقابتی رقبایتان را هم بشناسید.

رقیب شناسی؛ ار اصول پرسونال برندینگ

رقیب‌پژوهی؛ یک اصل از اصول پرسونال برندینگ

در این مرحله باید به رقبا به چشم برندهایی نگاه کنید که در حال عرضه‌ی محصول خود هستند. محصول آن‌ها همان چیزی است که به خاطر آن دیده می‌شوند.

 4. مخاطبانتان را شناسایی کنید

مخاطب‌شناسی سومین مرحله از مراحل پرسونال برندینگ است. مخاطبان شما می‌توانند دوستان و آشنایان سابق و یا افراد جدید باشند. به‌علاوه هم‌کاران، اساتید، هم‌صنفی‌ها و حتی علاقه‌مندان به حوزه‌ی تخصصی شما هم می‌توانند مخاطب شما باشند. بررسی سن، جنسیت، طبقه‌ی اجتماعی و فرهنگی مخاطبان همگی از اصول پرسونال برندینگ است. پس اول باید بدانید که می‌خواهید با چه کسانی صحبت کنید؟ و بعد بیاموزید که چگونه باید با آن‌ها ارتباط برقرار کنید؟در نهایت باید بدانید که گفتن چه‌چیزی شما را به هدفی که در مرحله‌ی اول مشخص کردید، نزدیک می‌کند.

با دانستن اصول پرسونال برندینگ، بر قطار شهرت و اعتبار خود مسلط می‌شوید!

5. برند شخصی‌تان را توسعه دهید

بعد از تعیین مخاطب هدف نوبت به توسعه‌ی برند شخصی به‌عنوان چهارمین مرحله از مراحل برندسازی شخصی می‌رسد! این مرحله تنها با صحبت کردن از مزیت رقابتی شما انجام می‌شود. شما باید مخاطبانتان را در جریان مزیت رقابتی‌تان قرار بدهید. مشاور برند و استراتژیست برندشخصی در طول مراحل پرسونال برندینگ شما را راهنمایی خواهد کرد تا بهترین نتیجه را بگیرید. گاهی تقویت ارتباط با شبکه‌ی ارتباطی فعلی موثر خواهد بود و گاهی برگزاری کمپین‌های تبلیغاتی. گاهی حضور در یک سمینار علمی به اعتبار و شهرت شما کمک خواهد کرد و گاهی یک گپ‌وگفت تخصصی با همکاران و اساتید. نحوه‌ی بیان، روش‌های برقراری ارتباط با مخاطبان، پوشش و هویت بصری برند شخصی شما، همگی چیزهایی است که در این مرحله طرح‌ریزی می‌شوند.

6. ارتباط موثر برقرار کنید

اثربخشی به ارتباط، یکی از مراحل پرسونال برندینگ است. به سراغ مخاطبانتان بروید و نظر آن‌ها را در ارتباط با خودتان بپرسید. میزان رضایت آن‌ها از خدمتی که دریافت می‌کنند، موفقیت آینده‌ی کاری شما را مشخص می‌کند. روش‌های مختلفی برای برقراری ارتباط استفاده از فضاهای مجازی نظیر لینکدین و … وجود دارد.

برقراری ارتباط موثر در مراحل پرسونال برندینگ

استفاده از پتانسیل وب‌سایت و شبکه‌های اجتماعی در مراحل پرسونال برندینگ

اما بهترین پیشنهاد ما برای شما ایجاد یک وبسایت شخصی است. شما به کمک یک وبسایت شخصی می‌توانید مدیریت برند شخصی خود را به دست بگیرید و اطلاعات متناسب با برند شخصی‌تان را روی آن قرار دهید. به‌علاوه شما می‌توانید با تمرکز روی کسب جایگاه در موتورهای جستجو یا همان «SEO» سرمایه‌گذاری کنید و با استفاده از خدمات وب‌سایت و سئوی سایت پیلبان، در بالاترین نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرید.

7. عملکرد خودتان را پایش کنید

پایش و سنجش عملکرد گذشته از مهم‌ترین مراحل پرسونال برندینگ است. برای اینکه بدانید سرمایه‌گذاری که روی ساخت برندشخصی‌تان کرده‌اید سودده بوده یا نه، باید عملکردتان را آنالیز کنید.

اما بهترین پیشنهاد ما برای شما ایجاد یک وبسایت شخصی است. شما به کمک یک وبسایت شخصی می‌توانید مدیریت برند شخصی خود را به دست بگیرید و اطلاعات متناسب با برند شخصی‌تان را روی آن قرار دهید. به‌علاوه شما می‌توانید با تمرکز روی کسب جایگاه در موتورهای جستجو یا همان «SEO» سرمایه‌گذاری کنید و با استفاده از خدمات وب‌سایت و سئوی سایت پیلبان، در بالاترین نتایج موتورهای جستجو قرار بگیرید. 7. عملکرد خودتان را پایش کنید پایش و سنجش عملکرد گذشته از مهم‌ترین مراحل پرسونال برندینگ است. برای اینکه بدانید سرمایه‌گذاری که روی ساخت برندشخصی‌تان کرده‌اید سودده بوده یا نه، باید عملکردتان را آنالیز کنید.

پایش عملکرد فرد در مراحل پرسونال برندینگ

 واکنش‌ها و عکس‌العمل‌های مخاطبانتان را زیرنظر بگیرید. اگر در فضای مجازی فعالیت می‌کنید، از ابزارهای آنالیز استفاده کنید و تعامل مخاطبان را بسنجید. این را بدانید که مخاطبان بی‌تفاوت از مخاطبانی که با شما مخالفت می‌کنند، خطرناک‌تر هستند!

8. از ابتدا برنامه‌ریزی کنید

مراحل پرسونال برندینگ بعد از پایش و ارزیابی برند شخصی تمام نمی‌شود. بلکه تازه مجددا کار را باید از سر گرفت. چراکه بعد از انجام آنالیز می‌دانید که مخاطبانتان از کدام حرف‌هایتان استقبال می‌کنند، سلیقه‌شان چیست؟ و به دنبال چه‌چیزی هستند؟ خب حالا که به خوبی نقاط ضعف و قوت خودتان را شناخته‌اید، نوبت آن رسیده که از نو شروع کنید. استراتژی جدیدی برای پرسونال برندینگ خودتان تنظیم کنید. عملکرد ماه بعدی شما به کمک اطلاعاتی که در دست دارید، باید بهتر از گذشته باشد. درنتیجه اولین و آخرین مرحله از مراحل پرسونال برندینگ درست مانند هم هستند.

جمع‌بندی

در این یادداشت مراحل پرسونال برندینگ را معرفی کردیم. اصول پرسونال برندینگ از یم مدل 7 مرحله‌ای تبعیت می‌کند که با انتخاب هدف و تعیین مزیت رقابتی آغاز می‌شود، با شناخت مخاطب و استفاده از ابزارهای ایجاد برندشخصی برقراری ارتباط با او ادامه پیدا می‌کند. در نهایت مراحل پرسونال برندینگ با ارزیابی عملکرد و برنامه‌ریزی برای بهبود برند شخصی ادامه پیدا می‌کند. به یاد داشته باشید که شما درست مانند یک برند هستید اما این به معنی این نیست که لزوما باید استراتژیست برند خوبی هم باشید! اگر در طول مسیر به مشکلی برخوردید، با اتاق فرمان تماس بگیرید! مشاوران پیلبان اعضای این اتاق فرمان هستند و با نگاهی وسیع به عمق مسیر حرکت شما، راهنمایی‌تان می‌کنند!

اشتراک گذاری:

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *