پرسونال برندینگ در شبکه های اجتماعی آنقدر مهم است که احتمالاً وقتی برای اولین بار با کسی آشنا میشوید، همان ابتدای کار نام او را در اینستاگرام جستجو میکنید. در حقیقت شما با هر پیام، تصویر، ویدئو، توییت و … که منتشر میکنید، آگاهانه یا ناآگاهانه درحالتوسعهی برند شخصیتان هستید و تعریف و تصویری از خودتان به دنیای بیرون مخابره میکنید که با آن شناخته خواهید شد. درنتیجه هر چیزی که منتشر میکنید، حکم برندسازی شخصی در شبکه های اجتماعی را دارد. بنابراین بهتر است با خواندن این مطلب ابتدا با اهمیت شبکه های اجتماعی در پرسونال برندینگ آشنا شوید تا بتوانید روی برند شخصیتان تسلط بیشتری داشته باشید!
انجام پرسونال برندینگ در شبکههای اجتماعی مهم است چون:
همانطور که یک هنرپیشه برای تمرین نقش و خواندن نمایشنامه نیاز به یک پلاتو دارد، شما هم برای معرفی خود و نشان دادن برتریها و تفاوتهایتان نیاز به یک صحنهی نمایش دارید! پلاتوی شما برای ساخت برند شخصیتان همین شبکههای اجتماعی هستند. برندسازی شخصی در شبکه های اجتماعی به 7 دلیلی که در این بخش نام میبریم دارای اهمیت هستند:
1.پرسونال برندینگ در شبکههای اجتماعی ارزان است!
داستان چند چهرهی سرشناس را شنیدهاید که برای به شهرت رسیدن، هزینهی زیادی پرداخت کردهاند؟ خیلی! نه؟! اما امروز برای معرفی برند شخصیتان فقط نیاز دارید که یک گوشی هوشمند داشته باشید. چراکه پرسونال برندینگ در شبکه های اجتماعی عمدتاً رایگان است و یا با کمترین هزینه انجام میشود. شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، توییتر، اینستاگرام، تیکتاک و … همگی پلتفرمهایی هستند که بیشترین قابلیتهایشان را بهرایگان و بعضی از قابلیتهایشان را با خرید اشتراک در اختیار شما قرار میدهند. چه فرصتی از این بهتر؟! برای ارتقای موقعیت کاریتان، کسب فرصتهای جدید، پیدا کردن آدمهای حوزهی تخصصیتان از فعالیت در شبکههای مجازی غافل نشوید!
2. فضای مجازی همهگیر است!
همهی نسلها در شبکههای اجتماعی فعالیت میکنند و هر نسلی شبکهی خاص خودش را دارد. جوانترها در تیکتاک، مسنترها در فیسبوک، آنهایی که دنبال محتواهای سریع و کوتاه هستند در توییتر، آنهایی که حوصلهی بیشتری برای خواندن و دیدن دارند در اینستاگرام… هرکسی شبکهای را برای فعالیت انتخاب کرده است. شبکهی اجتماعی شما کدام است؟ روی کدام شبکهی اجتماعی بهتر و زودتر به نتیجه میرسید؟ مخاطبانتان روی کدام شبکه فعالیت میکنند؟
هرکدام از شبکههای مجازی به فراخور اعضای آن مناسب فعالیت خاصی هستند.نیازی نیست همهجا حضورداشته باشید، کافی است جای درستی را برای حضور داشتن انتخاب کنید! این مهم است که نوع فعالیت شما متناسب با شبکهی اجتماعی انتخابیتان باشد. انتخاب کانال اشتباه برای معرفی برند شخصی، شما از هدفتان دور و کار را برایتان بسیار سخت خواهد کرد.
3.پلتفرمهای اجتماعی قدرتمند هستند!
اگر به اهمیت شبکه های اجتماعی در پرسونال برندینگ باور ندارید، لازم است بدانید که دونالد ترامپ تنها با یک حساب توییتری توانست برای مدت زیادی جلوی رسانههای قدرتمندی مثل خبرگزاریها، مطبوعات و رادیوتلویزیون آمریکا و دنیا ایستادگی کند! در شرایطی که همهی رسانهها با صرف وقت و هزینهی زیاد میخواستند چهرهی ترامپ را تخریب کنند و دست از تمسخر او برنمیداشتند او توانست با توییت زدن هواداران بسیاری را گرد خود جمع کند. او آخرین موضعگیریها و تصمیماتش را پیش از مصاحبه با هر روزنامهای در حساب توییترش منتشر میکرد.
اهمیت شبکه های اجتماعی در پرسونال برندینگ تا حدی زیاد است که میتواند موجهای اجتماعی جدیدی ایجاد کند. همانطور که ترامپ با تحریک مردم و حمایت از رفتارهای خشونتآمیز تا جایی پیشرفت که درنهایت منجر به بسته شدن حساب کاربری او شد. بهعلاوه شما به کمک شبکههای اجتماعی میتوانید اعتبار کسب کنید، اعتماد مردم را به خودتان جلب کنید، بیشازپیش دیده شوید و ازنظر مالی، کاری و اجتماعی ارتقاء پیدا کنید.
4.برندسازی شخصی در شبکههای اجتماعی ماندگاری بیشتری دارد!
مطالب، تصاویر و پیامهایی که در شبکههای اجتماعی منتشر میشود، ماندگاری بیشتری نسبت به سایر رسانههای جمعی دارد. روزنامه و نشریه بالاخره یک روز تاریخمصرف گذشته میشوند و پیدا کردن آنها مانند جستن سوزن در انبار کاه میشود! در قرن 21 ما نیاز به ابزارهایی داریم که هر آن بتوانیم پیامها را روی آنها فراخوانی کنیم و در دسترس داشته باشیم. یکی از جنبههای مهم پرسونال برندینگ در شبکههای اجتماعی امکان انباشت و ذخیرهی انبوه بسیاری از مطالبی است که مربوط به برند شخصی شما میشود. شما همزمان که احساسات خود را دربارهی یک موضوع مینویسید، موقعیت مکانی، تصویر و ویدئوی خود را نیز ضمیمهی آن میکنید. این قابلیتی منحصربهفرد است که تنها از طریق فضای مجازی در اختیار دارید.
5.شبکههای اجتماعی شما را با آدمهای جدید آشنا میکند!
رسالت شبکههای اجتماعی از نام آن پیداست. شما با فعالیت در آنها به مجموعهای از آدمهای جامعه وصل میشوید و با آنها معاشرت میکنید. حالا دیگر بستگی به خودتان دارد که از این فرصت چطور به نفع خودتان استفاده کنید. مثلاً خاندان معروف کارداشیان-جنر، با به راه انداختن داستان و حاشیههای جنجالی، برگزاری کمپینهای تبلیغاتی، باب کردن مدلهای مختلفی از آرایش چهره و جراحیهای زیبایی، هواداران بسیاری را دور خودشان جمع کردند و از این راه تبلیغات پرسودی در اینستاگرام میکنند. آنها با ایجاد شبکهی وسیعی از هوادارانشان کمکم خود را به یکی از ثروتمندترین خانوادههای دنیا تبدیل کردند.
6.تعامل با مخاطبان در شبکههای اجتماعی امکانپذیر است!
شما هم بعد از هر پُستی که میگذارید بارها و بارها تعداد لایکهای آن را چک میکنید؟ بعد به سراغ کامنتها و واکنشها میروید و به آنها پاسخ میدهید؟ کار درستی میکنید! این نشان میدهد که به تعامل با مخاطبانتان فکر میکنید. برقراری ارتباطات دوسویه با مخاطبها و دنبال کنندگانتان در یک شبکهی اجتماعی اهمیت بسیار زیادی دارد.
این فرصتی است که تنها شبکههای اجتماعی در اختیار شما قرار میدهد. برای همین است که چهرههای شاخص سعی میکنند حداقل یک حساب کاربری در یک شبکهی مجازی داشته باشند. آنها به این طریق بیواسطه با هوادارانشان ارتباط دارند و نظرات آنها دربارهی خودشان را میخوانند. میزان درگیری مخاطب با پیامی که از شما میخواند نشان میدهد که او تا چه اندازه با پیام برند شخصی شما ارتباط برقرار کرده است.
7. فعالیت در شبکههای اجتماعی قابلاندازهگیری است!
تصور کنید که بهجای شبکههای اجتماعی روی بیلبورد یکی از پرترافیکترین خیابانهای پایتخت دربارهی مزیت رقابتی خودتان تبلیغاتی کردهاید. حالا اگر کسی دربارهی اثرگذاری تبلیغاتتان از شما سؤال کند، چه جوابی برای او دارید؟! میتوانید بگویید چند نفر پیام برند شخصی شما را دیدهاند؟ چند نفر از آن خوششان آمده؟ چند درصد بینندگان این پیام مجاب شدهاند که برای دریافت خدمت به سراغ شما بیایند؟ طبیعی است که پاسخ به این سؤالها بسیار سخت است.
این در حالی است که برندسازی شخصی در شبکه های اجتماعی این امکان را به شما میدهد که هر دادهای را استخراجکنید و میزان تعامل و درگیری مخاطبان با پیام برندتان را اندازهگیری کنید. شما بهراحتی با مانور دادن روی کلمات کلیدی برند شخصیتان میتوانید واکنش مثبت یا منفی مخاطبان را بگیرید و بر طبق آن برنامهریزی کنید. قابلیت تحلیل دادهها و اندازهگیری در شبکههای اجتماعی کمک میکند که متوجه شوید راهی که تاکنون آمدهاید درست است؟ نیاز به تغییر مسیر دارید؟ لحن و بیان شما موردپسند کاربران است؟ پیامهایتان چه قدر واکنش برانگیز و اثرگذار است؟ و …
جمعبندی
حالا با دانستن 7 دلیل اهمیت پرسونال برندینگ در شبکه های اجتماعی میتوانید برند شخصیتان را بهتر از قبل مدیریت کنید. به خاطر داشته باشید برای برندسازی شخصی در شبکه های اجتماعی همیشه از روندهای روز آگاه باشید و راهورسم فعالیت در هر کانال ارتباطی را بهخوبی بدانید. در این راه از دریافت آموزش و مشاوره غافل نشوید. از تجربیات مشاوران پیلبان استفاده کنید و نمونه پروژههای پرسونال برندینگ در شبکه های اجتماعی آژانس خلاقیت پیلبان را سرلوحهی کارتان قرار دهید!