آشنایی با تعریف آگاهی از برند و انواع مدلهای برند آگاهی
آیا میدانید آگاهی از برند چیست؟ Brand Awareness یا همان برند آگاهی فرآیند بهخاطر سپرده شدن و به یاد آورده شدن برندها است. در این یادداشت به تعریف دقیق آگاهی از برند، دلایل اهمیت آن و راهکارهای افزایش Brand Awareness میپردازیم. با پیلبان همراه باشید.
تعریف آگاهی از برند چیست؟
آگاهی از برند فرآیند ایجاد آگاهی و شناخت از یک برند در ذهن مخاطبان است. اگر فرآیند Brand Awareness به درستی انجام شود، مخاطبان میتوانند یک برند را به خوبی به ذهن بسپارند. منظور از برند آگاهی میتواند به خاطر سپردن نام برند، هویت دیداری یا لوگوی یک کسبوکار، به یادآوری حوزهی فعالیتهای آن، شعار یک برند و یا حتی تبلیغات مربوط به یک کسبوکار باشد. هرچه میزان تعامل و درگیری برند با مخاطبان آن بیشتر باشد، احتمال اینکه مخاطب آنها را به خاطر بسپرد بیشتر میشود.
3 دلیل اهمیت Brand Awareness
همانطور که گفتیم برند آگاهی باعث تثبیت نام برند در ذهن مخاطبان و مشتریان میگردد. اما این تنها مزیت Brand Awareness نیست. هنگامی که مخاطبان یک برند آگاهی و شناخت بسیاری از یک برند پیدا کنند، منافع بسیاری عاید کسبوکار خواهد شد که در اینجا به 3 مورد از آنها اشاره میکنیم:
آگاهی از برند فرآیندی است که در آن یک برند برای ثبیت تصویر خود در ذهن مخاطب تلاش میکند.
1.پیروزی در میدان رقابت
مهمترین دلیل اهمیت آگاهی از برند، پیروزی در میدان رقابت است. در دنیای امروز بازیگران بسیاری وجود دارند که همگی شانهبهشانه یکدیگر در حال رقابت هستند و اما مشتریان بیشتر به سمت خرید از برندهایی گرایش دارند که آنها را میشناسند. برندهایی که در تلاش میکنند در تعامل با مشتری اثرگذارتر واقع شوند، برند آگاهی بالاتری خواهند داشت و پیروز میدانهای رقابتی خواهند شد و سهم بازار بیشتری دریافت خواهند کرد.
2.اعتمادسازی
فعالیت در زمینهی آگاهی بخشی به مشتریان میتواند سطح اعتماد مشتریان به برند را افزایش داده و شانس انتخاب یک برند را بالاتر ببرد. تصور کنید وارد فروشگاهی شدهاید و میان خرید یک طعم آبمیوه، بین انتخاب دو برند متفاوت تردید دارید. نسبت به کدام برند اعتماد بیشتری دارید؟
Brand Awareness
قطعا برندی که شناخت بیشتری از آن دارید، تبلیغات بیشتری از آن دیدهاید، با رسالت و ماموریت آن بیشتر آشنایی دارید و … بنابراین مبنای انتخاب شما در این شرایط میزان Brand Awareness برندها است.
3.خلق ارزش
Brand Awarenessمیتواند برای برندها ارزش آفرین باشد. کسبوکارهایی که برند آگاهی بسیار زیادی دارند، میتوانند هدایت بازار را به دست بگیرند. به طور مثال اپل بهعنوان یکی از برندهایی که در حوزهی تکنولوژی پیشتاز است و آگاهی از برند بسیار بالایی دارد، ایجاد کنندهی ترندهای اصلی بازار گوشیهای تلفن همراه است و بازیگران دیگر این حوزه از آن الگو میگیرند و به دنبال آن حرکت میکنند.
تبدیل شدن به رهبر بازار یکی از ارزشهای خلق شده توسط افزایش اگاهی از برند بود. یکی دیگر از آوردههای Brand awareness برای برندهاف امکان قیمتگذاری آزادانهی کالا و خدمات آن است. برندهایی که برند آگاهی بیشتری دارند به راحتی میتوانند از جایگاه رهبری خود استفاده کرده و بالاترین قیمت را به بازار پیشنهاد بدهند.
راهکارهای افزایش آگاهی از برند
حالا که با تعریف آگاهی از برند آشنا شدیم، نوبت به آن رسیده که راهکارهای افزایش Brand Awareness را نیز مرور کنیم. بعضی از راهکارهایی که منجر به افزایش برند آگاهی میشوند، عبارتند از:
1.اجرای کمپینهای تبلیغاتی آنلاین و آفلاین
اجرای کمپینهای آنلاین و آفلاین باعث تقویت تصویر ذهنی برندها در ذهن مخاطبان میشوند. مخاطبان از طریق تبلیغاتی که در شبکههای اجتماعی، روی بیلبورد یا در تلویزیون تماشا میکنند، جزئیات یک برند را بهخاطر میسپارند و با شخصیت و ارزشهای برند ارتباط برقرار میکنند.
2.فعالیت در شبکههای اجتماعی
امروزه شبکههای اجتماعی پابهپای موتور جستجوی گوگل رقابت میکنند. فعالیت در شبکههای اجتماعی که بیشتر مردم دنیا در آنها حضور دارند، انرژی برند را بالا نگه داشته و طیف وسیعی از مخاطبان را به دنبال خود میکشاند. از شبکههای اجتماعی میتوان بهعنوان ویترینهایی برای نمایش محصولات و خدمات، تعریف داستان برند، بیان ارزشهای برند، معرفی شخصیت برند و … استفاده کرد و از این طریق برند آگاهی را افزایش داد.
3.تقویت پشتیبانی و باشگاه مشتریان
پشتیبانی خط مقدم هر کسبوکار است. نحوهی تعاملات با مشتری، سرعت در پاسخگویی، لحن کلام و شیوههای برخورد یک برند با مشتری به دقت در ذهن مخاطبان ثبت میشود و میتواند در ارتقاء تصویر ذهنی او اثر بگذارد. در نتیجه تقویت سیستم پشتیبانی برندها و تلاش برای ایجاد برخورد موثر با مخاطب در افزایش Brand Awareness اثرگذار است.
4.تقویت نقاط تماس برند
یک مخاطب از طریق نقاط تماس یک برند با ماهیت و شخصیت برند آشنا میشود. بنابراین بهتر است نقاط تماس برند طوری تقویت شود که تجربهی مثبتی از برند در ذهن مخاطب شکل بگیرد. هر برند میتواند روی این مجموعه از نقاط تماس برند خود متمرکز شده و تجربهی خوشآیندی را برای مخاطب خلق کند:
تقویت نقاط تماس برند؛ از راهکار های افزایش برند آگاهی
- وبسایت (وبلاگ)
- شبکههای اجتماعی
- معماری فروشگاه، سازمان، دفاتر و …
- اوراق اداری (کارت ویزیت، سربرگ و …)
- بستهبندی محصولات
جمعبندی
در این یادداشت به تعریف برند آگاهی به عنوان راهی برای شناخت برندها و بهخاطر سپردن آنها اشاره کردیم. آگاهی از برند مزایای بسیاری دارد که مهمترین آنها پیروزی در میدان رقابت با دیگر رقبا است. Brand Awareness ارزشهای بسیاری را برای کسبوکارها خلق میکند و میتواند باعث کسب سود بسیار دستیابی به رهبری بازار و ایجاد اعتماد در مخاطبان شود.